Vrolijke Jongens winnaar van de “OMA Muziek Award” 2014

Onze carnaval was goed begonnen. Op vrijdagavond hebben we het heel gezellig gehad en lekker kunnen spelen bij Brabant Water en, nadat we eerst gezamelijk bij het Theater aan de Parade in een aparte ruimte lekker hadden gegeten, op het Bambergers 55+ carnaval. Zondagmiddag was een leuke middag bij Sociëteit Orthinon in het Nico Schuurmanshuis en zondagavond zijn we vanuit De Knillispoort gaan dweilen.

Carnavalsmaandag verzamelde wij al vroeg bij café De Unie in ons geliefde Oeteldonk. Na de eerste versnaperingen en de eerste muzikale sessie van de dag zijn wij naar de Muzerije gegaan. Daar waren de optredens op het “OMA Muziek Award” al in volle gang. Wij moesten van 12.50 tot 13.10 uur muziek maken. Nadat C.V. De Piccolo een hele mooie sessie had neer gezet, waren wij aan de beurt. Alex Bouwman liet, als muzikaal leider, alle Oeteldonkse nummers uit ons repertoire één voor één ten gehoren brengen. We hadden er zin in, speelde lekker en het klonk geweldig. Na deze sessie ontbonden wij voor de middag, zodat de gene die de Grote Optocht van Oeteldonk wilde zien kon gaan kijken, terwijl andere in het café konden blijven. Als we tenslotte in de prijzen zouden vallen, zouden we dat later horen, daar de prijsuitreiking op dinsdagmiddag was. Op maandagavond verzamelde wij bij de Muzerije om wederom te gaan dweilen. Toen heeft Alex het bestuur op de hoogte gebracht dat we gewonnen hadden en dat we op dinsdagmiddag om 17.00 uur vewacht werden in de kelders van Hotel Central voor de rpijsuitreiking.

Op Dinsdagochtend is er vanuit het bestuur,via What’s App, een bericht  gestuurd naar alle leden dat wij de OMA Muziek Award gewonnen hadden en deze die middag uitgereikt zou worden. Nu is voor ons al een aantal jaren de middag waarop wij meelopen met de kinder optocht, zo ook dit jaar. We hadden geregeld dat we na de kinderoptocht, die ontzettend geslaagd was, mede door het hele mooie weer, bij het Theater aan de Parade geen muziek zouden maken in verband met de tijd. Nadat de uitslag van de kinderoptcht bekend was (onze kinderen vielen helaas niet in de prijzen dit keer) en wat versnaperingen genutigd te hebben, zijn we met de hele club richting Hotel Central gelopen.

In de kelders van Hotel Central, was het feestje al in volle gang. Andere clubs waren al vollop Oeteldonkse muziek aan het spelen. Klokslag 17.00 uur werden wij op het podium gevraagd. Na de introductie van de spreker was het de beurt aan onze minister van clubzaken, Ron Michielsen, om de award uit te reiken. Daar deze prijs vooral over de arrangementen en de uitvoering van de nummers ging, werd hij uitgereikt aan Alex, daar hij niet alleen de muzikaal leider is voor onze club, maar ook de arrangementen schrijft. Hierna hebben we nog een aantal Oeteldonkse nummers ten gehoren gebracht, voor we ontbonden voor de middag. Die avond hebben we nog een keer door de straten van Oeteldonk gedweild en na het traditionele haring happen bij de Knillispoort zat carnaval 2014 er alweer op.

 

De jury heeft ons als volgt beoordeelt:

 

BEOORDELING OMA MUZIEK AWARD 2014.

Naam van de vereniging: De Vrolijke Jongens.

 

Tempo:

echte Oeteldonkse sound.

 

Klankkleur:

de afstemming met de muzikanten en de aanwezige instrumenten zijn prima afgestemd op elkaar.

 

Manier van Spelen:

in goede harmonie met geweldige arrangementen.

 

Muzikale invulling:

lekkere en aangenaam, ze kunnen ook zacht spelen in de liedjes en op de goede plaats in het lied.

 

Zuiverheid:

na een groot aantal dagen muziek gemaakt te hebben, klinkt de muziek heel erg “Oeteldonk”.

 

Advies van de beoordelaars:

Meer aan de uitstraling doen!

Veruit de beste van deze morgen!

 

Advies aan alle Oeteldonkse Clubkes:

Met Carnaval en zeker in onze echte Oeteldonkse horeca gelegenheden

Speel Oeteldonkse muziek daar krijg je de Oeteldonkse mensen mee aan het deinen en zingen.

Comments are closed.