D’n Vrolijke Junkskes en Mèskes worden derde in de Keinderoptocht van Oeteldonk

Voor de vierde keer stond de carnaval’s dinsdagmiddag voor de Vrolijke Jongens in het teken van de kinderoptocht. Weken ervoor is het Crea Bea Team van de Jongens aan het bedenken en uitwerken gegaan, zodat op de twee “Klus”zondagen de kinderen aan de gang konden. Het thema was “Oeteldonk houdt oe jong”, wat wij hadden aangepast naar: “Sportclub Oeteldonk houdt oe jong!!!!” Bij de oude (uit 1882) sportclub Oeteldonk doen de oude mennekes en moekes nog fanatiek aan sport, ondanks hun hoge leeftijd, want de sportclub houdt hen jong. Onze bolderkar was omgetovert om aan het publiek met borden duidelijk te maken wat ons thema was. Op een tweede kar, is een goal geplaatst, waarop de jongens als echte oeteldonkse voetballertjes met ballen konden schieten. Om deze jongens aan te moedigen zijn de meisjes met zijn allen als cheerleaders gegaan, inclusief een flinke dans (op de muziek van “En nou die hendjes de lucht in”) en natuurlijk de bijhorende cheer.

Na de inschrijving (waar onze eigen club organisatie een kleine fout had gemaakt en te laat achter kwam dat de munten die de kinderen kregen nog in de karrestraat omgewisseld moesten worden voor een drankje en een zakje chips) kregen alle kinderen een speldje en een button, voor de deelname aan de kinderoptocht. Vol verwachting klopten onze harten.

Eindelijk was het zo ver, in de karrestraat werd eerst de jury getracteerd op de volledige act en vervolgens werd het startsein gegeven en konden we onderweg. Vorig jaar hadden we een kado (een schilderij gemaakt door al onze kinderen) voor Prins Amadeiro de XXVste, waarbij we de kans kregen om het ook aan hem uit te overhandigen, dit jaar was onze eige Peer van de Muggeheuvel de gelukkige die voor het bordes van het stadhuis onze kinderen in actie mocht zien. Uiteindelijk zijn we in het Theater aan de Parade terecht gekomen, waar we nog een keer muziek maakte en daar ontbonden. Een aantal mensen bleven daar nog even hangen en eentje ging voor de zekerheid in de Pleinzaal even kijken wat de uitslag was. En die was… Dat de Vrolijke Jongens genomineerd waren voor de prijs uitrijking. Hij ging toen terug naar de foyer, trommelde iedereen op die er nog waren en met de hele groep zijn we toen naar het Amadeiro huis gegaan, om de prijs uitrijking bij te wonen. Nu zijn er verschillende categorieën in de kinderoptocht, aangegeven met verschillende kleuren. Wij liepen mee in categorie groen, dat is voor groepen met 13 of meer kinderen (Wij hebben er namelijk momenteel 19 kinderen bij lopen).  Onze jeugdprins “Bram de Iste van Stiphout” kwam met zijn hele gevolg op het podium in de tent en begon snel alle prijswinnaars bekend te maken. Categorie voor categorie werd afgehandeld en toen was het zo ver, onze categorie was aan de beurt. Eerst de eerste plek.. dat waren we niet. Tweede dan? Nee ook niet. en bij iedere misgegrepen prijs daalde de hoop, maar uiteindelijk werden we toch beloond, want jawel de derde prijs was echt voor onze kinderen. Allen kregen ze een mooie medaille en een snoepzakje.

Voor alle Vrolijke Junkses en Mèskes: GOED GEDAAN EN PROFICIAT!!!!!

 

De gehele uitslag van de Keinderoptocht 2012 in Oeteldonk:

De volgende jungskes en mèskes vielen met de 55e Keinderoptcoht in de prijzen:

Categorie Rood (eenlingen)
1e prijs: Edwer Stappershoef
2e prijs: Sjoerd
3e prijs: Eva van de Sterren

Categorie Wit (2 tot 5 deelnemers)
1e prijs: de Jonge Graven
2e prijs: Bijna 11
3e prijs: Oeteldonkse Pillekes

Categorie Geel (6 tot 12 deelnemers)
1e prijs: De Glitter Engeltjes
2e prijs: CV De Oetelpil
3e prijs: Jeppertjes

Categorie Groen (13 of meer deelnemers)
1e prijs: Harendonkse Keinder
2e prijs: Kameleon West
3e prijs: Vrolijke Jongens

Categorie Oranje (praalwagens)
1e prijs: Wij trakteren voor 55 jaar Keinderoptocht!
2e prijs: Oeteldonkse jonkies
3e prijs: Draokebollen Jong

Bambergersprijs: Scouting Lucas
Komvortkeindprijs: Floris van Diepen
Bossche Sportprijs: Piccolootjes

Comments are closed.