De Vrolijke Jongens 5de op het Kwèkfestijn – Voor het eerst in de Finale

Is er op het Kwèkfestijn een nieuwe weg voor de Vrolijke Jongens? Deze vraag stond bovenaan het bericht over onze recordplaats op het Kwèkfestijn van 2010. Onze club heeft een heel jaar lang gesproken over deze prestatie en er werd volop gespeculeerd over onze inzet van dit jaar. Alles werd uit de kast getoverd om dit jaar zo goed mogelijk te scoren. Het nummer zelf was in februari al klaar. Onze muzikaal leider en schrijver/arrangeur van onze muziek, Alex Bouwman gooide er voor ons een leuke uitdaging erin, door eens een hele andere toonsoort te gebruiken. Ron Michielsen schreef voor dit nummer een mooie Oeteldonkse tekst. Het heette “Geluk” . Unaniem werd door de club gezegd, dat we wederom hoog zouden scoren en de meeste hadden het gevoel, dat dit nummer er wel eens voor zou gaan zorgen dat die fel begeerde finale plaats eindelijk eens gehaald zou worden.

Zaterdag 12 november 2011. We hadden een paar weken ervoor bij de loting de 59ste plaats geloot. Dit betekende dat wij om 17.05 uur als laatste in de middagsessie op moesten treden en daarna ook nog eens een pauze van ongeveer 10 minuten moesten opvullen. Al jaren zijn er problemen voor clubs die laat in de middag moesten optreden, dat ze niet binnen mochten, omdat de zaal vol was. Daarom hadden wij besloten om 14.30 uur bij elkaar te komen in de Knillispoort. Iets na 15.00 uur stonden we bij het Theater aan de Parade aan de deur en ruimschoots op tijd waren we binnen.

En toen was het ons moment, iets later dan gepland gingen wij het podium op, vol zelfvertrouwen en klaar om een droom waar te maken. Na de aankondiging zetten we het nummer in. Het enthausiasme straalde er vanaf en het nummer stond er. Nu konden we niets anders meer doen, dan de uitslag afwachten. Een “geluk” voor ons was, dat de tijd enigszins gebroken werd door ons optreden tijdens de pauze. Waar we normaliter na het optreden terug gaan naar de Knillispoort en daar ontbinden, was nu afgesproken dat we meteen ontbonden als we van het podium afkwamen. Waar veel mensen van onze club normaal gesproken de uitslag niet zo volgen, bleef iedereen nu heel nieuwsgierig hangen. Het was kwart over zes, toen de jury pas terug kwam met de uitslag. Het aftellen was begonnen. Snel werden de scores hoger en de plaatsen lager. De gevreesde 30ste plaats (want tja, als je op de hoogte zit waar je altijd gestaan hebt, ga je jezelf toch afvragen of je gevoel niet misplaatst was) kwam en ging, verder omlaag, 20, 19 en op 18 de Vrolijke……… de voorzitter van de jury pestte ons even door hier in te houden, maar het werd toch de Vrolijke Druiven. Verder omlaag, 14, 13 em de laatste die net de finale niet haalde was Société Musicale dÓeteldonque Attenooije. Wij waren door het dolle heen, voor het eerst in ons bestaan stonden wij in de finale van het Kwèkfestijn. Nu was het inmiddels al 19.00 uur en om 19.45 uur moesten we weer terug zijn. Na een chaotische drie kwartier stonden we uiteindelijk toch allemaal redelijk op tijd aan de deur. Wij moesten als 9de op voor de Kwèkfinale. De sfeer was uiteraard goed binnen de club. Als winnaars liepen wij rond in het theater. Uiteindelijk waren wij aan de beurt. Waren we in de middag sessie al enthausiast, nu spatte het er toch aan alle kanten er vanaf.

Na alle finalisten, was het weer wachten op de jury. Het maakte ons allemaal niets meer uit, ons doel was tenslotte bereikt. Uiteindelijk kwam de jury terug, stond Peer van den Muggeheuvel op hetpodium en kon de uitreiking beginnen, weer een count down. 11 Loesd’rbloesNètnie (mooi, waren we in ieder geval niet de laatste in de finale), 10 9, 8…. 7 waren de Kwaoitongen, die vorig jaar nog ver boven iedereen uitstaken met “Dit is ut leve” en wij stonden daar nog steeds op het podium te wachten tot wij een keer werden afgeroepen. Uiteindelijk viel onze naam, op de vijfde plaats. Wij waren blij met de prestatie, dat wij grote namen achter ons mochten laten op dit Kwèkfestijn. Wij hopen dit resultaat de komende jaren vast te kunnen houden en nog vaker in de finale te mogen spelen. We gaan in ieder geval zeker alles op alles zetten om dit te behalen. In ieder geval mochten we op 02 december naar muziekcentrum De Toonzaal komen, om ons nummer op te nemen voor de cd “Carnaval in Oeteldonk 27” van de Oeteldonkse Club, welke op 07 januari a.s. gepresenteerd zal worden.

Kwekfestijn 2011 (53e editie)
Club
Plaats
Finale
Titel lied Bijzondere prijzen
Jong Telènt
4
1
Veur jou
De Kleinkeinder
2
2
Als ik ooit ga trouwen
Veni Vidi Vici
1
3
Vanaf vandaag
Foe Jong Bende
6
4
Flowercurtainpower 1e Presentatie
De Vrolijke Jongens
3
5
Geluk
De Krukskes
7
6
Héél diep van binne
De Kwaoitongen
8
7
Over 100 jaor
De Dreuglopers
8
8
Oeteldonk houdt oe jong!
Sjénânt
5
9
Oetelnostalgie
De Mafkikkers (2)
10
10
Ik gaoj hier nooit meer weg
Loesd’rbloesNètnie
11
11
D’n Oetelbloesblues Brabants Dagblad
Société Musicale d’Oeteldonque Attenooije
12
Aléééén
Jeppers
13
Zweven!
De Draokebolle
14
Ik heb un drôôm
De Piccolo
15
Oeteldonk houdt oe jong
Gère Weg
16
Gif mijn mar Oeteldonk
Daktari Fanfari
17
Bossche koek
De Vrolijke Druiven
18
He hallo hoe ist
Meepesant
19
Mun Oeteldonk, Gij houdt me jong veurgoed!
Astrant
20
Opa
Spuit Elluf
21
Dinsdagmorrege
Ut
22
Ut is mooi gewist Theater aan de Parade
Vergimmes Mooi
23
Naor de kiet!
De Loeiers
24
Gij houdt me jong van hart
De Stappers
25
Ge laot me danse
Bert en de Paters van de Mert
26
De mooiste tijd
t Zooitje
27
Wa ooit gewist is
Alle Daoge Feest
28
Elluf keer Elluf keer Elluf
De Poffers
28
Spook van de Sint Jan
De Torentoeters
30
Alleen Oeteldonk houdt oe jong
Ratjet’Oetel
31
Jong geleerd, is …
De Stiefels
32
Rood-wit-gele vlinders
Genoten
33
As ik meej jou
De Gieters
34
’t Zit bij ons in de familie
Tusseneusenlippe
35
Lekker in m’n vel
Net Zat
36
’n Prinse leve
De Kupkes
37
Oeteldonk, in mij!
Sk Gleuf-Ut of Nie
37
Wè bende toch mooi aggu lilluk doet
De Krabkes
39
Gij bent ut hé-le-maol veur mij!
De Bekketrekkers
40
Het Oeteldonkse lied
De Jokers
41
Gif mar un rundje
Ge wittet ooit nooit nie
42
Oe, Oe, Oeteldonk
De Herrieschuppers
43
Rood wit geel gekleurde dagen
Jentje Allenig + 10 = Elluf
44
Want deur jouw liefde
Andermans jeske
45
Dit is mijn Oeteldonk
Lustum
46
Als Knillis op z’n sokkel staat
De Lempkes
47
Ik zie
t Is we
48
Doos
Oeteldonkse Mèskes
49
Gij bent mun prins Aanmoediging
St.OFnest
50
Oetel-jong
De Pereplukkers
51
Heen en weer
Nooit Op Tijd Thuis
52
Soms zit ut mee, Soms zit ut tegen!
Veur Mekaor
53
Zet us un ander masker op
De Eldorado’s
54
God moet wel oeteldonker zijn
De Mexicane
55
Kom me toch ’s kriebelen
De Spanjolen
56
Laot mar weer komme
De Maystro’s
57
Elluf
Groot Oeteldonks Koor
57
Ons Gon
Fanfare du Trottoir Ad Fundum
Ik heb ut gehad Diskwalificatie

Comments are closed.