Vijfde plaats op het Oktoberfest van C.V. De Stappers

Op zaterdag 08 oktober 2011 hadden wij onze eerste optreden van het seizoen 2011/2012. Café Schutterswelvaren in Orthen, ‘s-Hertogenbosch, was door C.V. De Stappers omgetoverd tot een heuze Duitse Bierstübe waar zij een vijftiental clubs ontvingen om er een hele gezellige avond van te maken. Een grote tent op de parkeerplaats, pullen bier in plaats van glazen en natuurlijk de enige echte duitse braadwurst waren de ingrediënten voor een geslaagde Duitse avond, welke de Stappers dit jaar voor de tweede keer organiseerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Behalve de gezelligheid, was er die avond ook wat te winnen. De clubs moesten tweemaal optreden, eenmaal in de tent en eenmaal in de zaal achter het café. Tijdens deze optredens waren zij verplicht om minstens één Duits nummer te doen en dat nummer kon niet “fout” genoeg zijn. Nummers als Rosamunde, Marmor stein und Eisenbrecht, etc. werden dan ook ten gehoren gebracht. Een jury beoordeelden de nummers, maar ook, de presentatie (kleding) en de enthausiasme van de clubs. C.V. Genôte ging er met de eerste prijs aan de haal. Zelf deden wij het niet onverdienstelijk en mochten een vijfde plaats noteren. Wij gingen naar dit feest voor een avond, vol gezelligheid en muziek en daarin zijn we zeker geslaagd.

Comments are closed.