Alex Bouwman onderscheiden

Op de vooravond van het carnaval moesten wij muziekmaken op “De avond veuraf” van de Oeteldonkse Club in het Amadeiro huis. De reden dat wij hiervoor uitgenodigd waren, was dat een van onze leden, Alex Bouwman, een prinselijke onderscheiding zou ontvangen.

Om negen uur was de officiële opening door Ron Michielsen, de minister van Verenigingszaken binnen de OC. Terwijl wij onze plaats op en rond het podium in namen. Gaf Ron Michielsen de microfoon over aan onze burgervaojer Peer van den Muggenheuvel tot den Bobberd. Deze riep Alex bij zich om hem namens zijne koninklijke hoogheid Prins Amadeiro Ricosto di Carnavallo XXV (Ridder van het Reksam, Heer en Meester van Oeteldonk en deszelfs omliggende watervrije moerassen en zandwoestijnen enz, enz, enz.) het vergulde OC, met het muzieknootje, aan het rood-wit-gele lintje, lintje, lintje om te hangen. De reden die de prins had aangegeven om juist Alex uit de vele aanvragen te kiezen voor deze onderscheiding, was dat het hem behaagde dat Alex zo veel muziek schreef voor de Oeteldonkse clubkes waarbij veel van die nummers ook op het Kwèkfestijn te horen zijn geweest. Namens de prins werd meegedeeld dat Alex hier vooral mee door moest gaan.

Alex, namens de hele club nogmaals gefeliciteerd met de onderscheiding, je mag er terecht trots op zijn, want je hebt hem verdiend en wij sluiten ons aan bij onze prins en burgevaojer en hopen nog lang van jouw schrijfkunsten te mogen genieten.

Comments are closed.